Гігієна харчування
ТЕМА 1: ГІГІЄНА ХАРЧУВАННЯ
Мета заняття:
Ознайомити дітей з основними правилами гігієни під час прийому їжі.
Формувати навички правильного поводження з продуктами.
Виховувати культуру харчування та розуміння важливості чистоти.
Матеріали:
Картинки або ілюстрації про миття рук, чистий посуд, здорову їжу.
Реальні предмети або дитячі тематичні набори (серветки, тарілки, столові прилади).
Робочі картки із завданнями.
Під час занять максимально намагаємося використовувати життєво-побутові ситуації, виконуємо практичні завдання та вправи:
-
Вправи та ігри: "Збери ланч-бокс" (діти вибирають корисні продукти), "Що можна – що не можна" (розподіл картинок на правильні й неправильні дії), "Послідовність дій"закріпити порядок дій перед їжею), "Казка про чистоту" (розвивати логічне мислення та закріпити тему через творчість, "Знайди помилки" (навчити дітей помічати порушення гігієнічних правил), тощо.
-
Обговорбємо правила гігієни харчування (миття рук, використання чистого посуду, зберігання продуктів).
-
Використовуємо розфарбовки або складаємо пам’ятки "Як правильно харчуватися".
-
Для закріплення пройденого матеріалу обовязково виконуємо домашне завдання на закріення нових навичок під доглядом батьків+фотозвіт.